Monday, April 30, 2012

Algus

Märtsikellukas
Alustuseks! Kui hakkad pilti üles laadima, siis siit tööriistade reast validki Insert picture, mis annab sulle võimaluse oma arvutist pilt laadida! Laen siia oma jao näidiseks. Pildi suurust saad määrata, kui klõpsad pildil(muutub siniseks) ja alla ilmuvadki ribal seaded: Small, Medium, Large ja veel mingi X-Large, Original size ja ka kuhu sa soovid paigutada keskele, vasakule või paremale - inglise. k - Left, Center, Right võid veel ka panna pildile nime- Caption või ka kogu pilt Remove ehk kustutada!!!! Kui oled pildi laadinud, hakkab kursor plinkima teksti jaoks. Siin saad ka valida kuhu teksti paigutad teksti värvi ja ka fonti. Paremal kõrval on Post settings, mille all Labels(märksõnad ehk pilv: antud pildile siis võiks olla Lill, Kevad, jne); Scheldules on seade Automatic olemas ja seda pole vaja muuta; Locationi kasutad siis, kui tahad pildil olevat asukohta märgistada, aga pole ka vajalik seda torkida!Optionsi pole vaja ka muuta, kui ta ongi just nii nagu vaja.
Nüüd siis vaata üleval olevat riba Post, kuhu ma pealkirja Algus olen pannud. Selle järel on kolm nuppu: Publish, Save, Preview, Close! KUI oled oma postitusega rahul, siis vajutad Save, ja siis Publish, millle järel saadki eelsätete lehele, kust saad ka veel tagasi kujundusse minna EDIT, või eelvaatesse või KUSTUTADA!!!
Alati saad Sina kui bloggeri omanik, minna täisvaatelt kujundusse väikese pliiatsikujutisele vajutades teksti all. Ja siit jälle pead Updatega minema eelsätetesse, kust otsid ülemiselt realt View blog nuppu ja satud jälle oma avalduse publikatsioonile!
Eelsätete lehel on vasakul pool taas üks sätete muutmise pool!
Overview - ülevaade üldiselt
Post - postitused, mida oled teinud
Pages - leheküljed, kui teed neid lisana( aga ära tee)
Comments - siit saad vaadata eraldi kommentaare
Layout - ja see ongi see tähtis kujundamise koht, siin saad oma eesti keeles muutusi teha!!!
Template - siit saad valida uusi lehekujundusi, kui juba olemasolev hakkab tüütama
Settings - sätted ja nende muutmine, mida ma sul veel ei soovita torkida!
Esialgu kõik vist. Aga muidugi, kui Sul küsimused tekivad ja nad kindlasti tekivad, siis anna teada. Jätsin targu veel lisamata, kuidas saad omale nn. sõpru avalehele panna, see on omaette ooper!

5 comments:

  1. Tere, Jeti! Ma sättisin nüüd sõbraks end siin sulle! Kui sa ei soovi saab ka eemadada!

    ReplyDelete
  2. Loomulikult soovin ! Ja kõiki teisi ka ! Vaata , kas oled oma õpetamise viljaga esialgu rahul ? Mina olen , sest asi vähemalt töötab !

    ReplyDelete
  3. Tore näha, et leidsid ka lõpuks tee siia. Kaua me kommide juurest loeme, et kommentaari jättis AR. Viimane kord mõtlesin tükk aega kes see on, kuna seni olid kirjutanud alla J. ... kuniks siis mul lõpuks plahvatas ja taipasin ;)
    Oled Silvial usin õpilane, isegi konspekteerid korralikult õpetusi :)
    Igatahes edu postituste tegemisel ja oma pisikese maailma kajastamisel!

    ReplyDelete
  4. Tere tulemast! Algus kena märtsikellukese pildiga on tehtud!Jään huviga seda blogi jälgima!

    ReplyDelete
  5. Siinkohal on vist paras pisike selgitus kirja panna. Nimelt see postitus - Algus - on kirja pandud õpetaja Silvia poolt. Märtsikelluke kuulub ka talle !

    ReplyDelete